Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Vlastní výroba liquidů

Už jste někdy přemýšleli nad vlastní výrobou vlastního liquidu? Pokud zatím nemáte mnoho zkušeností, tak pravděpodobně kupujete pouze liquidy od prověřených výrobců. Jestliže se ale řadíte mezi náročnější uživatele, určitě vás už napadlo si namíchat vlastní příchuť. Abyste to zvládli, je potřeba si na úvod ujasnit několik základních pojmů.

 

Základní složkou každého e-liquidu je polyproplylenglykol (PG) nebo Vegetable glycerin (VG). Nemusí se nutně jednat pouze o jednu z těchto dvou látek, ale mohou být v liquidu obsaženy obě v různém poměru, nejčastěji pak 50:50. Tímto poměrem je dosaženo ideální hustoty, která zajistí dobrý dým při kouření elektronické cigarety.

 

Oblíbený je též poměr 80:20 nebo třeba 70:30. PG a VG se označují jako základní báze a mohou být nejrůzněji ochucené.

 

 

Co budete potřebovat pro míchání liquidů

 

Pokud chcete liquidy míchat, dbejte na maximální čistotu všech složek. Liquidy by měly obsahovat jen minimum vody a v ideálním případě žádné znečišťující látky. V bázích je již přimíchán nikotin - v rozmezí od 0 až do 38 mg/ml. Při kouření e-cigarety dochází k velkým ztrátám nikotinu, takže se vám takto vysoké množství do těla rozhodně nedostane.

 

Kromě základní báze potřebujete také aroma, které dochutí či zvýrazní vybranou bázi. Aromata se nejčastěji získávají z přírodních zdrojů (taková jsou považována za nejkvalitnější). Může se jednat třeba o výtažky z tabáku nebo o rostlinné extrakty (například z ovoce). Nakonec budete potřebovat lahvičku spolu s injekční stříkačkou. Do lahvičky si svůj liquid namícháte a injekční stříkačka se postará o jeho přesné dávkování. Suroviny pro výrobu vlastních e-liqudů zakoupíte u nás v e-shopu pod značkou Imperia.

 

Jak namíchat vlastní liquid

 

Při míchání byste vždy měli postupovat opatrně a nejprve si připravit jen malý vzorek o objemu 2 až 5 ml a teprve až si budete jisti, že vám chuť vyhovuje, tak si namíchat větší balení. Pokud máte vzorek o objemu 5 ml, tak použijte 2 až 5 kapek zvoleného aroma (každé aroma je jinak silné, takže to musíte opravdu sami na vlastní kůži vyzkoušet). Rozhodnout se můžete i pro kombinaci několika různých příchutí. Do vybrané báze přidáte aroma a poté necháte liquid přibližně 2 až 7 dní odležet. Během této doby liquid uzraje a získá plnou a ustálenou chuť. Během této doby ho skladujte při pokojové teplotě. Pokud vám liquid nebude chutnat, zkuste pro příště změnit poměr surovin.

 

Co vám hrozí při míchání liquidů v domácích podmínkách

 

Určitě doporučujeme používat báze, které již obsahují niktoin. Nikotin je silný jed a v Čechách není volně prodejný. Pokud byste chtěli použít čistý nikotin, je zde riziko, že se otrávíte. Namícháním vlastního liquidu příliš neušetříte, takže to rozhodně není cesta úspory. Liquid byste si měli namíchat tehdy, když chcete vyzkoušet něco nového.

Používáme ověření věku Adulto