Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Umíte správně používat e-cigaretu?

U elektronické cigarety není důležitý pouze její výběr. Také byste ji měli umět správně používat. Součástí každé e-cigarety by proto měl být podrobný návod, který vysvětluje, jak máte e-cigaretu sestavit a jak se o ni starat, aby vám bez problémů vydržela fungovat po dlouhou dobu.

 

Používání e-cigarety se vůbec nemusíte děsit, protože na tom není nic složitého. E-cigaretu tak můžeme porovnat s další elektronikou, které je dnes na trhu k dostání opravdu velké množství. Pokud ji budete navíc používat každý den, určitě si na ni rychle zvyknete a za pár týdnů vám e-kouření už vůbec nepřijde divné.

 

Nezapomeňte nabíjet baterii

 

Baterie SamsungStejně jako další elektronika, tak i e-cigareta potřebuje nabíjet. Je vybavena vlastní baterií a jak často ji budete muset nabít záleží na tom, jak hodně ji používáte. Vliv na výdrž baterie má i její kapacita, kterou byste měli blíže prozkoumat při výběru. Volba dostatečně výkonného modelu je velmi důležitá pro každého kuřáka, protože určitě nechcete svou cigaretu nabíjet každý den. Standardem je nabíjení přes USB. Vaši cigaretu by proto mělo být možné napájet pomocí síťového adaptéru i třeba z notebooku nebo ze zapalování v autě.

 

Většina modelů disponuje diodou, která se rozsvítí během dobíjení a změnou barvy vám dá vědět, že už je baterie plně nabitá. Nabíjejte vždy na bezpečném místě a ideálně vůbec nenechávejte svou e-cigaretu v sítí bez dozoru. Pro nabíjení používejte pouze značkové nabíječky, u kterých je minimální riziko selhání.

 

Měňte a čistěte clearomizer

 

Clearomizer SmoktechNezáleží na tom, jaký má vaše e-cigareta typ atomizeru nebo clearomizeru, u každého modelu je nutné tuto část časem vyměnit (některé modely umožňují i výměnu pouze žhavicí hlavy, čímž ušetříte). Životnost závisí na opotřebení (opotřebení se snižuje, když je clearomizer stále potopen v liquidu) a na druhu používaného liquidu (ten by měl být značkový a kvalitní).

 

Z e-cigarety určitě nepopotahujte "naprázdno", protože to může vést k velmi rychlému opotřebení clearomizeru a k jeho nezbytné výměně. Starší typy atomizerů se mohou rovněž přehřát - doporučujeme proto vdechovat pomalu.

 

Pravidelně doplňujte liquid

 

Liquid je do e-cigarety potřeba pravidelně doplňovat. Cartridge snadno vysunete, sejmete z ní zátku a nakapete liquid. I když vám jde otevření hůře, nikdy nepoužívejte ostré předměty. Také nikdy neplňte až po okraj. Je nutné, aby v cartridgy zůstala malá vzduchová bublina. Poté se cartridge uzavře a je připravena k použití. Jednou za čas ji určitě vyměňte a pravidelně ji myjte vlažnou vodou.

 

V čistotě však udržujte celou e-cigaretu. Ideálním pomocníkem je v tomto případě praktické pouzdro, do kterého ji pohodlně uschováte a máte jistotu, že k ní neproniknou žádné nečistoty.

 

Používáme ověření věku Adulto