Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Skončily klasické mentolové cigarety. Nezoufejte. Máme pro vás alternativu!

Konec mentolových cigaret. Zákaz jejich prodeje je platný od 20. května 2020 a to v celé EU. Nová nařízení jsou výsledkem práce Evropského parlamentu, který se domnívá, že cigarety by měly být cigarety, tedy by měly mít pouze klasickou chuť tabáku. Přidání mentolu k nim zbytečně zatraktivňuje kouření jako takové a přispívá tak ke zvýšení počtu těžkých kuřáků.

 

Mentol pouze v elektronických alternativách

Na trh s alternativními produkty se nevztahují omezení EP. E-cigarety jsou založeny na ohřevu speciálních tekutin s nikotinem (tzv. liquidy), zatímco ohřívače tabáku, jako jsou IQOS a Glo, jsou založeny na kazetách s přírodním tabákem a filtrech podobných těm v klasických cigaretách. Výrobci e-liquidů tak rozšiřují svou nabídku náplní s mentolem.

E-cigareta nebo ohřívač tabáku?

Co mají obě řešení společného? Za prvé - jsou zaměřeny na ty, kteří již kouří a chtějí nadále kouřit nebo přestat kouřit. Za druhé - neprodukují páchnoucí a jedovatý kouř, ale aerosol, který v zásadě nemá zápach a ve kterém je méně toxinů než v cigaretovém kouři. Za třetí - poskytují nikotin v dávkách vyhovujících kuřákovi, které uspokojí potřebu kuřáka.

Jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Jejich základna se od sebe liší. Nejprve musíte vědět, že e-cigarety zahřívají již zmíněnou tekutinu nikotinem. A že existuje spousta takových zařízení: od levných, hlavně čínských plastů, po více designová a kvalitní zařízení. Je to podobné u tekutin (liquidů) samotných, které jsou dodávány v tisících různých variant chutí. U ohřívačů tabáku je záležitost jednodušší. Jak název napovídá, zahřívají speciální kazety s tabákem.

Elektronické cigarety jsou skvělým řešením jak postupně odbourat svůj zlozvyk kouření. E-cigarety jsou jedním ze zařízení, na které se zákaz prodeje mentolových příchutí nevztahuje.

Používáme ověření věku Adulto