Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Pozor na domácí výrobu e-liquidů

Vyrábět se vlastní náplně do elektronických cigaret je trendem stále více kuřáků. Tento trend však panuje téměř v každém spotřebním odvětví. U elektronických cigaret je pár rizik, na která při domácím pečení pizzy nenarazíte.

 

Pozor na rizika při domácím míchání liquidů

Každý kuřák si snadno zjistí, jaké potřebuje ingredience pro domácí přípravu e-liquidů. Ty se skládají ze čtyř základních složek: propylenglykolu (PG), glycerínu (VG), příchutě a nikotinu. Renomovaní výrobci mají mnoho atestů a certifikátů, které zajistí, že si pořídíte skutečně bezpečnou náplň do elektronické cigarety. Větší nebezpečí hrozí domácím kutilům. Chybu lze udělat již při míchání poměru propylenglyko

lu a glycerínu, což naštěstí vede pouze k velké či naopak nulové kouřivosti. Problém může přinášet i složení zvolené příchutě. Ta může obsahovat oleje či jiné příměsi, které se neodpaří a poškodí atomizér cigarety. Pokud nějakou příchuť zkoušíte poprvé, může být problém odhadnout správné množství. V puse pak budete mít nepříjemný pocit. Největší riziko představuje nikotin.

Pozor na to, jaké množství nikotinu volíte!

Čistý nikotin je látka prudce jedovatá, dokonce má silnější účinek, než například arzenik a v ČR není volně prodejný. Při jeho dávkování i manipulaci s ním musíte být velice obezřetní. Pokud se vám rozlije na stole, přiotrávíte se s ním velice snadno. I při použití již naředěného roztoku na koncentraci, která se běžně vyskytuje v originálních e-liquidech, je stále vysoké riziko nesprávného dávkování. Při nedostatku zkušeností s dávkováním v mililitrech můžete udělat chybu v řádu desítek procent. Náčiní, se kterým manipulujete s nikotinem, se rozhodně nesmí dostat do rukou dítěti.

Hlavní důvod: cena

Hlavním důvodem, proč si lidé vyrábí své liquidy, je cena. Originální e-liquidy zakoupíte v řádu desítek korun za 10 ml. Alternativou jsou již hotové báze, které pouze smícháte s oblíbenou příchutí. Výše zmiňovaný způsob vyjde kuřáky v přepočtu na 35 Kč za 10 ml báze, která neobsahuje nikotin. Idealním řešením je proto zakoupit bázi nebo booster s již namýchaným množstvím nikotinu. Je tedy na zvážení každého z nás, zda mu tato rizika za pár ušetřených korun stojí.

Používáme ověření věku Adulto