Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Pomůže beznikotinový liquid přestat kouřit?

Většina lékařských odborníků nyní souhlasí s tím, že e-cigarety jsou mnohem bezpečnější než jejich tradiční tabákové protějšky, ale mnoho kuřáků má stále k liquidům bez nikotinu nějaké otázky.

 

Je bezpečné používat liquidy bez nikotinu?

 

Lidé obvykle říkají, že nikotin nelze bezpečně používat! Nadměrné nebezpečí tohoto prvku je jedním z nejvíce citovaných důvodů, proč jsou e-cigarety špatné a je třeba je kontrolovat. Některé země dokonce přijaly nařízení omezující obsah nikotinu; v EU jsou nejsilnější tekutiny, které lze prodávat, 20 mg / ml, a v Austrálii si nemůžete legálně koupit nikotinový liquid vůbec.

Ve skutečnosti jsou „nebezpečí“ nikotinu většinou imaginární. Ano, ve velkých dávkách je jedovatý, ale koncentrace a množství v e-kapalině - dokonce i silnější mimo EU - vám neublíží. Nikotin není ani návykový, pokud je oddělen od jiných chemikálií tabákovým kouřem, takže údajné riziko odpařování nikotinu lze ignorovat.

 

E-cigareta jako náhrada za klasickou cigaretu?

Většina vaperů používá liquidy obsahující nikotin, ale ne všichni. Pokud používáte vaping jako způsob, jak přestat kouřit nebo snížit počet cigaret, nemusí být použití beznikotinové cigarety bezpečné. Možné riziko nemá nic společného s vapingem, ale faktem že můžete uznat svou e-cigaretu tak neuspokojivou, že půjdete ven a koupíte si balíček normálních cigaret. Než se nadějete, vrátíte se ke kouření dvacítky cigaret denně, což rozhodně není bezpečné.

Někteří bývalí kuřáci, kteří přešli na vaping, chtějí zcela eliminovat nikotin. Je důležité, aby jej nesnižovali příliš rychle. Lepší je postupně snižovat s malými kroky a dát si čas. Většina kuřáků, kteří přesídlili na e-cigaretu, by měli začít používat liquid v množství 24 mg / ml nebo 18 mg / ml, pokud jste uvízli v nesmyslných omezeních EU. Po několika měsících se můžete pokusit snížit na 12 mg / ml a pak v příštích měsících klesnout na 6.

 

Liquidy

Používáme ověření věku Adulto