Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Jaké jsou náklady na normální cigarety a e-cigaretu? Co je levnější?

E-cigareta je kontroverzní téma, ale její příznivci mohou najít odpověď na každý argument svých oponentů. Slyšíte, že elektronické cigarety jsou zdravější než běžné cigarety, usnadňují odvykání kouření a jsou také mnohem levnější než ty, které jsou běžně dostupné v každém kiosku. Ale jaká je pravda, je kouření elektronické cigarety opravdu užitečné a levnější?

 

Náklady na tradiční cigarety

Nejprve si spočítáme náklady spojené se standardními cigaretami. Jeden balíček stojí v průměru 99 Kč, roční náklady tedy budou téměř 36 000 Kč. Jak to vypadá v případě vaperů, tj. lidí, kteří mají rádi elektronické cigarety? Nejprve byste si na začátku měli pořídit elektronickou cigaretu, která stojí 280 Kč až po 3 000 Kč a více. Jako Jako levnější variantu vhodnou pro začátečníky je vhodná elektronická cigareta Joyetech eGo AIO ECO, která stojí 297 Kč, na trhu však najdete i dražší varianty. K elektronické cigaretě je potřeba koupit také žhavící hlavy, které je nutné čas od času vyměnit. Průměrná cena žhavící hlavy je 85 Kč.

 

Můžete si koupit nějaký kvalitní liquid, který napájí elektronickou cigaretu, a 2 ml vhodně zvoleného liquidu nahradí 30 běžných cigaret. Přibližně měsíčně spotřebují nadšenci vapingu asi tři liquidy. Liquid na jeden den stojí v průměru okolo 18 Kč. Celkové roční náklady jsou i s jednorázovým pořízením e-cigarety necelých 9 000 Kč. Úspora je oproti tradičním cigaretám až 75 % ročně.

S elektronickou cigaretou ušetříte

Částky jsou pouze orientační, na internetu najdete mnoho kalkulaček, které vám umožní spočítat si přesné měsíční a roční náklady na vámi kouřené standardní cigarety. Vaping může být mnohem lepší alternativou než běžné cigarety, protože z takové elektronické cigarety si můžete vzít šluknout kdykoli chcete, i když nemáte příliš mnoho času, ale abyste si šlukli obyčejnou cigaretu, musíte ji nejprve zapálit. Při nedostatku času to může vést k plýtvání, a tedy k vyhození peněz společně s téměř celou cigaretou do koše. Navíc můžete vyzkoušet příchutě, které vám běžné cigarety nenabízejí a nebudou je moci nabídnout dlouho. Stojí za to stát se vaperem? Rozhodně stojí za to vyzkoušet a zjistit, zda vám tento typ kouření bude dobře vyhovovat, a zda zůstanete u běžné nebo elektronické cigarety.

 

Používáme ověření věku Adulto