Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Jaká je škodlivost elektronické cigarety?

Škodlivost elektronických cigaret je stále hojně diskutovaným tématem. Ano, s kouřením e-cigaret se samozřejmě pojí nějaká rizika. Je jich ale mnohem méně než při kouření běžných cigaret. Elektronické cigarety jsou dnes vnímány jako alternativa či náhražka k běžným cigaretám. Protože neobsahují karcinogenní látky vznikající při spalování běžné cigarety, jsou mnohem bezpečnější.

 

Škodlivost nikotinu

 

Elektronické cigarety jsou škodlivé kvůli nikotinu. Jedná se o látku, která našemu tělu není vůbec prospěšná. Je to však látka, kvůli níž kuřák po cigaretě sahá. Prodávají se sice i liquidy bez obsahu nikotinu, ty ale pro většinu kuřáků nejsou zajímavé. Lákají pouze ty uživatele, kteří již s kouřením skončili, ale stále jim chybí pocit cigarety v ruce. Ti mohou vyzkoušet e-cigarety bez nikotinu. Do e-cigaret se rovněž prodávají i různé bylinné náplně, které rovněž neobsahují nikotin a našemu zdraví mohou být i prospěšné.

 

Co obsahují liquidy

 

Liquid je směs propylenglykolu a rostlinného glycerinu, kterou doplňuje zvolené aroma. Ačkoliv některé liquidy obsahují mnoho látek, tak nás tyto látky většinou neohrožují. Záleží samozřejmě i na výrobci, kterého si vyberete. Pokud budete kupovat levné liquidy od pochybných značek, tak v těch opravdu můžete najít některé zdravotně závadné látky. U nás v e-shopu však zakoupíte jen prověřené liquidy, které mají potřebnou certifikaci a jsou zdravotně nezávadné. Pokud si chcete být jisti kvalitou, můžete si liquid dokonce i sami vyrobit.

 

Vysoká škodlivost běžných cigaret

 

Klasické cigarety jsou pro naše tělo škodlivé z mnoha důvodů. Obsahují tisíce škodlivých a karcinogenních látek. Běžné cigarety navíc ohrožují nejen vás samotné, ale obtěžují a zdravotně škodí i lidem ve vašem okolí, kteří se tak stávají pasivními kuřáky. Tyto negativní účinky jsou již podloženy celou řadou odborných studií.

 

Hrozí předávkování nikotinem?

 

Mnozí lidé se elektronických cigaret obávají z důvodu, že e-cigaretu mohou mít stále u sebe a kouřit ji téměř kdykoliv. Domnívají se, že může dojít k předávkování nikotinem. Je však potřeba si uvědomit, že stejné riziko vám hrozí i u běžných cigaret, kde také můžete bez problému vykouřit i krabičku a více cigaret denně. Elektronické cigarety však na rozdíl od nich mohou být ale účinným nástrojem, pokud chcete přestat kouřit. Stačí si postupně snižovat dávky nikotinu a dostat se až na nulovou hodnotu, nebo na velmi nízké hodnoty.

 

Určitě nemůžeme tvrdit, že e-cigarety jsou zdravé. V porovnání s klasickými cigarety jsou ale rozhodně zdraví méně škodlivé.

Používáme ověření věku Adulto