Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Jak vybrat grip do e-cigarety

Gripy a mody se dnes běžně využívají ke kouření elektronických cigaret. Nabízejí totiž kuřákům pokročilejší funkce a pohodlnější kouření než běžné e-cigarety, což mnoho z vás jistě ocení. Zatímco většinou jako první možnost volíte standardní e-cigaretu, kdy baterii našroubujete na clearomizer a můžete začít vapovat, jakmile baterii uplyne životnost, začnete se poohlížet po nějakém lepším zařízením. V tu chvíli přicházejí na scénu gripy.

 

Grip má již pokročilejší funkce a náročnějšímu kuřákovi jistě přijde více vhod. Můžete si k němu zvolit clearomizer s větší kapacitou, který vám vydrží po delší dobu. Rovněž si můžete zvolit vícekapacitní baterii, takže odpadá nutnost častého nabíjení.

 

Kouzlením s nastavením odporu a výkonu pak můžete vytvořit zařízení, které bude vašim potřebám stoprocentně vyhovovat. Nejprve si tedy položte otázku: "Co od gripu očekáváte? Jaké požadavky by měl splnit?". Sáhnou po něm zejména náročnější a silnější kuřáci, kteří ho využijí pro pravidelné kouření.

 

 

Liquidy

 

Velikost a rozměry

 

Ačkoliv vám mnoho lidí řekne, že jim na velikosti e-cigarety nezáleží, tak opak je pravdou. Pokud bude e-cigareta příliš velká a těžká, nevejde se vám do vaší kapsy u kalhot a nošení bude pro vás nepohodlné. Gripy jsou téměř vždy těžší než obyčejné e-cigarety. Na druhou stranu mají vyměnitelnou baterii nebo baterii s velkou kapacitou a grip lze pak nabíjet stejně jako chytrý telefon.

 

Nastavení napětí a výkonu

 

Téměř u všech gripů lze ovlivnit volty nebo watty. Nejprve musíte znát odpor žhavicí hlavy, a pak až můžete ovlivňovat následující veličiny. S vyšším napětím či výkonem hlava rychleji žhaví a vyprodukuje více páry. Správné nastavení je velmi důležité, protože při nízkém napětí žhavicí hlava vyprodukuje málo páry a může vám začít protékat liquid a naopak pokud nastavíte velmi vysoké napětí, liquid se může začít přepalovat. Při výběru gripu tedy zohledněte žhavicí hlavu, na níž by mělo být uvedeno doporučené napětí či výkon.

 

Za zmínku stojí takzvané nízkoodporové vapování, kdy má žhavicí hlava nižší odpor než 1 ohm a grip má zároveň vysoký výkon. Tento způsob je nyní velmi populární. Je při něm ideální potahovat přímo do plic. Zároveň doporučujeme snížit sílu nikotinu v e-liquidu, a to až o dva stupně.

 

Vždy originální baterie

 

Především u gripů, kde lze vyměnit baterii, se zajímejte o to, jestli je k dostání originální příslušenství, protože originální baterie je vždy nejkvalitnější. Čím vyšší má baterie kapacitu, tím déle vydržíte bez jejího nabití. Kapacita se udává v mAh. Druhým atributem, dle kterého můžete kvalitu baterie hodnotit, je vybíjecí proud. Například pro nízkoodporové vapování se využívají baterie o proudu 20 až 30 A.

 

Při nákupu hrají roli i další atributy. Některé gripy mají nejen chytrý displej, ale třeba i spočítají, za jak dlouho dojde k vybití baterie, případně vám uloží statistiky o vašem kouření. Bližší informace o jednotlivých gripech naleznete u konkrétních výrobců.

Používáme ověření věku Adulto