Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Jak vybrat e-liquid do e-cigarety?

V nepřeberném množství liquidů může být těžké najít svého favorita. Poradíme vám, jak si správně vybrat e-liquid a na co vše si dát při jeho koupi pozor. U nás v e-shopu můžete vybírat z desítek velmi kvalitních produktů. Není tomu ale tak všude.

 

Kromě kvality samozřejmě záleží i na jeho chuti. Zde už to je otázka individuální volby, protože každý kuřák preferuje něco jiného. Nesmíme zapomenout ani na sílu nikotinu, kterou byste měli vybrat tak, aby pro vás byla dostačující. Jestliže s pomocí e-cigarety chcete přestat kouřit, vyplatí se zvolit spíše slabší e-liquid a snažit se i tak kouření omezit.

 

Výrobce, který na trh dodává e-liquidy, by měl splňovat veškeré potřebné certifikáty a normy (např. SGS, FDA, CE, ISO, MSDS, ROHS). Pokud o ně máte zájem, podívejte se přímo na jeho web, kde byste se měli dočíst více informací. Ty jsou samozřejmě obsaženy i v příbalovém letáku u samotného liquidu. Výrobce by měl být schopen garantovat jeho původ. Náplň by navíc měla projít veškerými nezbytnými laboratorními testy, které potvrdí, že je opravdu nezávadná a vhodná pro konzumaci.

 

Složení e-liquidu hraje roli nejen pro náročné kuřáky

 

Na rozdíl od běžných cigaret v těch elektronických nenaleznete žádné látky, které by mohly potenciálně škodit zdraví. E-cigareta je pouze zařízení, o složení se pak stará e-liquid.

 

Mezi jeho základní ingredience patří destilovaná voda, nikotin, propylenglykol (PG), rostlinný glycerol (VG) a příchuť. Propylenglykol a rostlinný glycerol se v e-liquidu nacházejí v různém poměru. Jedna z těchto dvou látek vůbec nemusí být přítomna. Směs se využívá k přenášení chuti a nikotinu.

 

 

 

Množství nikotinu - kolik je hodně a málo?

 

Mezi začínajícími e-kuřáky padá častá otázka: "Kolik nikotinu mám zvolit?". My se vám ji teď pokusíme zodpovědět. E-liquidy obsahují různé množství nikotinu od 0 mg až do 20 mg/ml.

 

Nulová intenzita nikotinu znamená, že e-cigareta žádný nikotin neobsahuje a přecházejí na ni ti kuřáci, kteří chtějí skončit s kouřením. E-liquidy s obsahem nikotinu do 6 mg/ml se označují jako slabé, do 12 mg/ml jako střední a do 20 mg/ml jako silné.

 

Samotné ochucení vybírejte dle vlastních preferencí

 

Jen těžko vám doporučíme konkrétní e-liquid, protože nevíme, co přesně vám chutná. Mezi e-kuřáky jsou nejrozšířenější tabákové náplně, které věrně připomínají cigarety a mohou chutnat třeba i jako luxusní kubánské doutníky.

 

 

Druhou skupinou jsou "netabákové" náplně, které místo aroma tabáku obsahují ovocné esence. Mohou mít také chuť různých nápojů či dezertů. Náplně spolu můžete i libovolně míchat, případně si z bází a samostatných příchutí vytvořit i vlastní. To už je ale jiná liga.

 

Všechny e-liquidy, které zakoupíte v našem e-shopu, jsou špičkové kvality. Sázkou na jistotu jsou například e-liquidy Joyetech, Liqua neboo Dekang. Patří totiž k těm nejkvalitnějším na trhu.

 

 

Liquid

Používáme ověření věku Adulto