Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Jak si vybrat elektronickou cigaretu

Každého, kdo začíná s kouřením elektronických cigaret, v první řadě nejvíce zajímá výběr samotného zařízení. Před nákupem byste tak měli vědět, podle čeho se orientovat, na co rozhodně nezapomenout a na co si naopak dát dobrý pozor. Elektronické cigarety vznikly v roce 2006 v Číně. Od té doby uplynulo již více než 10 let a e-cigarety udělaly velký pokrok. Jsou proto dostupné v celé škále modelů.

 

Součásti elektronické cigarety

 

Každá e-cigareta má 4 hlavní části. Jde o baterii, žhavící část neboli atomizer či clearomizer, náplň neboli e-liquid a nabíječku. K e-cigaretám se také dodává různé příslušenství.

 

Elektronickou cigaretu můžete vybírat podle celé řady aspektů. Pro někoho hraje velkou roli cena, pro jiného výdrž baterie a pro dalšího značka. Při koupi byste určitě neměli dávat cenu na první místo. Raději se řiďte kapacitou baterie, která by měla korespondovat s vašimi kuřáckými návyky.

 

  • Jestliže vykouříte méně než 5 cigaret denně, bude pro vás dostačující kapacita baterie kolem 650 mAh.
  • Když jste středními kuřáky, co zvládnou zhruba 10 cigaret denně, tak by se kapacita měla pohybovat minimálně v rozmezí od 1100 do 1500 mAh.
  • Pro silné kuřáky, co vykouří až krabičku cigaret denně, doporučujeme e-cigarety s baterií o kapacitě 1500 až 2000 mAh.
  • Extra silní kuřáci by měli investovat do e-cigaret s co možná největší kapacitou (až 5000 mAh).

 

Žhavení elektronické cigarety

 

Elektronická cigareta by měla mít ve výbavě kvalitní žhavení, které může zajišťovat buď atomizer s cartridgí, clearomizer nebo cartomizer. Atomizery s cartridgí patří mezi nejstarší způsob žhavení. Stále se ale používají. Dnes se můžete setkat s tzv. tankovými systémy, kde před kouřením liquid nakapete přímo do cartridge. Tyto systémy jsou vhodnější pro slabší kuřáky.

 

Alternativou jsou clearomizery či cartomizery, kde je atomizer pevně spojen s cartridgí. Oba kusy tedy tvoří jeden celek. Tato varianta je vhodnější pro střední a silné kuřáky. Nejvíce moderních e-cigaret dnes využívá clearomizery. Cartomizery jsou o něco starším typem a používá se v nich vata, která drží liquid. Výhodou clearomizeru je snadné plnění a možnost sledovat hladinu liquidu, protože je vždy průhledný.

 

Náplň do e-cigarety (liquid)

 

Kromě samotné e-cigarety požitek z kouření ovlivňuje také výběr liquidu. Zde se vaší fantazii meze nekladou. Je potřeba zkoušet a najít si oblíbenou příchuť a vyhovující intenzitu nikotinu. Zkušení kuřáci si mohou i namíchat své vlastní náplně.

 

Příslušenství

 

Kromě nabíječky, která je dnes standardně do USB, budete potřebovat ještě pouzdro. To vaši e-cigaretu ochrání před případným poškozením. Díky praktickému pouzdru ji navíc budete mít ihned po ruce.

Používáme ověření věku Adulto