Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Jak bezpečně na subohmové vapování

Subohmové (nízkoodporové) vapování má svá specifika. Tento styl vapingu je spíše okrajovou záležitostí, využívá jej pouze menší část kuřáků elektronické cigarety. Představíme vám také jeho výhody a nevýhody.

 

Co je SUB-OHM vaping?

Sub-ohmové vapování znamená, že jsou pro odpařování liquidu používány žhavící hlavy, které mají velmi nízký odpor do 1.0 ohm. Běžný clearomizer má odpor hlavy mnohem vyšší a to od 1,5 až nad 3 ohm.

Pro sub-ohm vaping lze používat běžný liquid, ale i náplň přímo určenou pro tento styl kouření. Tyto liquidy jsou uzpůsobeny pro vyšší teplotu, jsou hustší a obsahují více VG, tedy rostlinného glycerinu. Tento typ liquidu se vyrábí především ve sladkých příchutích, právě pro velmi nasládlou chuť VG.

Výhody subohmového vapování

Existuje hned několik důvodů, proč je tento způsob vapování tak oblíbený:

Velmi hustý dým – jedná se o typický projev subohmového vapování. Kuřák je zahalen velkým množstvím bílého dýmu. Ten vzniká díky nízkému odporu žhavícího drátku, který způsobí, že k baterii putuje velké množství proudu. Více vzniklého tepla pak velmi rychle odpařuje větší množství liquidu v podobě hustého dýmu.

Intenzivní chuť – vapeři si dopřávají tento způsob kouření také pro jeho mnohem intenzivnější chuť. Té je dosaženo díky použití přírodní biobavlny namísto knotů a také díky husté páře.

Inhalace rovnou do plic – sub-ohm vapování umožní potáhnout páru přímo do plic, místo potáhnutí do úst a následného vdechnutí.

Jak na subohmové vapování

Chcete-li si subohmové vapování vyzkoušet, je třeba dodržet jednoduché pravidlo: Pro subohmové vapování používejte jen vysoce výkonné zdroje, které jsou k tomu určené. Baterie musí zvládnout vysoký výkon a také mít vysoký vybíjecí proud. V případě použití nesprávné baterie, gripu či modu může dojít k požáru či výbuchu. O tom, zda je vybraná baterie pro sub-ohm vapování vhodná, si můžete přečíst u každého výrobku v manuálu či na stránkách prodejce.

Používáme ověření věku Adulto