Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

E-liquidy: otázky a odpovědi (nejen) pro prodejce

Elektronické cigarety si získávají stále více uživatelů po celém světě. Co jsou to liquidy? To je jen jedna z otázek kladených zákazníky. E-liquidy a související zboží by měly být známy každému prodejci e-cigaret. Stojí za to poznat 5 nejčastějších dotazů klientů.

 

Co je e-liquid?

Liquid nebo e-liquid jsou speciální kapaliny používané v elektronických cigaretách. Nahřátím vytváří charakteristickou mlhu. Tekutiny mohou obsahovat nikotin. Uživatel si může zvolit správnou koncentraci a preferovanou chuť z bohaté nabídky na thu. E-liquid je nejčastěji dostupný v malých lahvičkách o objemu 10 ml a tzv. "vaper" (což znamená e-kuřák) může naplnit e-cigaretu velmi snadno.

Co označuje sílu liquidu?
Síla e-liquidu znamená koncentraci nikotinu obsaženou v dané tekutině. Můžeme je porovnávat s tradičními cigaretami, mezi nimiž si lze vybrat mezi silné či lehké. V případě e-cigaret jsou tyto síly určeny například jako: 3, 6, 9 a dané číslo je ekvivalentní v mg / ml. Rozdělení závisí na výrobci. Čím vyšší je výkon, tím silnější je kapalina.

Kouřím tradiční červené cigarety, jaký liquid potřebuji?
Předpokládá se, že červené cigarety odpovídají pevnosti kapaliny 14-18 mg / ml, modré - 9-12 mg / ml, super lehké - 3-6 mg / ml.

V případě prvního nákupu elektronické cigarety stojí za to nabídnout zákazníkovi slabší liquid, protože kouření elektronické cigarety je pro tělo něco nového a každý člověk jej může brát odlišně. Pokud tedy někdo kouří silné cigarety, doporučuje se navrhnout 9 mg / ml.

Jaký vliv má hustota na kvalitu liquidu?
Hustota liquidu závisí hlavně na podílu těchto dvou složek: glykol (PG - propylenglykol) a glycerin (VG - rostlinný glycerin). Čím větší je obsah glycerinu než glykolu, tím je liquid hustší a uživatel e-cigarety může vytvářet větší oblaky dýmu. Právě z tohoto hlediska závisí "zakalení" na mnoha zákaznících, takže je vhodné navrhnout jejich liquid PG / VG: 35/65 nebo vyšší. Další výhodou vysoké hustoty glycerinu je pomalejší průtok kapaliny na ohřívač, což se promítá do vyšší účinnosti.

Jakou chuť liquidu byste si měli vybrat?
Výběr chuti je velmi individuální záležitostí a závisí na vaší chuti. Někteří preferují tabákové příchutě, jiní máty, ovoce a všechny druhy směsí. Proto stojí za to lépe poznat požadavky zákazníka tím, že se ho zeptáte, jaké chutě dosud používal. Položení několika otázek jistě pomůže doporučit správnou chuť.

Používáme ověření věku Adulto