Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Co se skrývá za pojmem báze

Elektronické cigarety jsou rozmanitou skupinou produktů, které produkují vyhřívaný aerosol, obvykle obsahující nikotin, který uživatelé vdechují prostřednictvím náústku. E-cigarety se velmi liší v designu, vzhledu a složitosti, ale obvykle obsahují podobné komponenty a fungují podobným způsobem.

 

Běžné komponenty e-cigaret zahrnují baterii, topnou cívku, atomizér, který přeměňuje e-kapalinu na aerosol, patronu, která obsahuje e-liquid, a náustek. Každá složka má potenciál ovlivnit výsledky zdraví nezávisle. Mohou také interagovat a vytvářet vliv odlišný od součtu jejich jednotlivých částí, což představuje výzvu pro výzkum v této oblasti. Základní operace e-cigaret obecně probíhá několika kroky a zahrnuje natažení e-cigarety, aktivaci topného prvku, který aerosolizuje obsaženou tekutinu, a inhalaci kapalného aerosolu. E-liquidy si můžete zakoupit hotové nebo si je vyrobit doma, k čemuž je potřeba si pořídit bázi.

Co jsou báze

Kromě aroma a nikotinu je e-liquid tvořen základnou a jen trochou destilované vody, aby se určilo, jak moc se tato báze zředí. Tato báze drží chuť a nikotin, takže se ingredience neoddělují, což znamená, že základna vám pomůže dosáhnout dokonale vyváženého zásahu pokaždé, abyste si nevyrobili příliš silně aromatizovanou nebo příliš silnou nikotinovou tekutinu. Ne každá e-kapalina však používá stejnou bázi. Typicky používají buď bázi PG (propylenglykol) nebo VG (rostlinný glycerin) a někdy i obojí. Obě tyto báze jsou netoxické a jsou schváleny FDA. Oba typy jsou také používány v mnoha potravinách pro stejný účel jako v e-liquidech.

Rostlinný glycerin (VG) je čirá kapalina bez zápachu, která se extrahuje z rostlin. V zásadě je to olej extrahovaný z rostlin, jako je palmová, sojová a kokosová hmota, než se spojí do rostlinného glycerinu. Zatímco VG a PG fungují stejně, pokud jde o jejich použití jako báze liquidů, vytvářejí různé efekty. Pokud je báze složena pouze z VG, bude silnější, sladší, s hustou konkurencí a pomáhá při odvykání kouření.

Nejlepší poměr VG je obvykle kolem 70%. To znamená, že liquid bude obsahovat přibližně 70% ochucené báze VG, procento nikotinu (pokud existuje) a zbytek bude tvořen destilovanou vodou.

Používáme ověření věku Adulto