Registrace ze starého KvalitníhoKouření nebude fungovat! Prosíme, proveďte registraci znovu !!! Omlouváme se za komplikaci.

Antibakterialní gely

Nový koronavirus je stále rozšířenější, což vyvolává obavy mezi zmatenými pacienty, kteří masivně kupují bakteriální gely a dezinfikují utěrky rukou z lékáren a lékáren. Jsou tato opatření účinná a mohou chránit před infekcí? Jak je správně používat a čemu věnovat zvláštní pozornost?

 

Nový koronavirus je stále rozšířenější, což vyvolává obavy mezi zmatenými pacienty, kteří masivně kupují bakteriální gely a dezinfikují utěrky rukou z lékáren a lékáren. Jsou tato opatření účinná a mohou chránit před infekcí? Jak je správně používat a čemu věnovat zvláštní pozornost?

 

Dezinfekční prostředky a antibakteriální gely

Při cestování a trávení času venku, návštěvě nákupních center, veřejné dopravě a všude tam, kde je obtížný přístup k mýdlu a tekoucí vodě je vhodné používat dezinfekční prostředky a antibakteriální gely. Používají se především pro dezinfekci rukou, ale také pro jiné části těla, které mohou být vystaveny bakteriím a jiným patogenním patogenům.

 

Jak fungují antibakteriální gely?

Hlavní složkou dostupných antibakteriálních gelů je isopropylalkohol. Působí antisepticky a současně působí jako konzervanty produktu. Až donedávna některé přípravky obsahovaly také triklosan - chemickou sloučeninu s antimykotickou, bakteriostatickou a baktericidní aktivitou, byla však považována za nebezpečnou pro lidské zdraví.

Dezinfekční prostředky na ruce obvykle obsahují 75 - 85% alkoholu jednoho typu nebo směsi několika. Vykazují baktericidní aktivitu proti bakteriím (včetně Escherichia coli, stafylokoky, streptokoky, tuberkulóze) a fungicidům. Některé z těchto přípravků mají také omezený virucidní účinek na viry včetně chřipkových virů, hepatitidy B a C a také na rotaviry, adenoviry.

Přestože jsou tyto přípravky pokožkou obvykle dobře snášeny, alkohol v nich obsažený může vysušit jemnou pokožku rukou, a proto jsou antibakteriální gely na ruce obohaceny uklidňujícími a zvlhčujícími složkami, jako jsou: glycerin, aloe, panthenol, vitamíny. Kvalitní antibakteriální gely zlikvidují až 99,9 % virů a bakterií.

 

 

Jak správně dezinfikovat dlaně?

Ruce jsou největším nositelem choroboplodných zárodků. Odhaduje se, že až 80% všech infekcí je způsobeno nedostatečnou hygienou rukou. Proto by se měly umývat opakovaně a pokud není přístup k vodě a mýdlu, použijte s tímto účinkem antibakteriální gel.

Při použití dezinfekčních prostředků je třeba přísně dodržovat pokyny výrobce - použijte doporučené dávky přípravku a uchovávejte je na kůži po určitou dobu. Pro dezinfekční gely se obvykle doporučuje použít 3 ml přípravku dvakrát a vetřít jej do pokožky rukou po dobu 30 sekund. Dezinfekční prostředky by měly být aplikovány na suchou pokožku. Pokud je dezinfekční prostředek aplikován na mokré ruce, může být naředěn a tím neúčinný proti choroboplodným zárodkům.

Používáme ověření věku Adulto